Hit és erkölcstan – Katolikus egyház

2019. március 5.

HITOKTATÁSRÓL A SZÜLŐKNEK

1948-ig az oktatási intézményeket döntő többségében az egyházak tartották fent. Egy 2013-ban született törvény szerint újra van hit-és erkölcstan oktatás az alapfokú állalmi oktatási intézményekben.

Minden szülő szeretné a legjobbat gyermekeinek. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy ; „Van valamilyen jó hittankönyv, amiből én is egy kicsit utolérhetném magam, hogy tudjak segíteni a gyereknek?” Dr. Turay Alfréd professzor úr hittankönyv sorozata, olyan érdekfeszítő olvasmány, ami korszerű nyelvezettel, jól érthetően eleveníti fel és bővíti ismereteinket. 

Az érettségire készülőktől kezdve, a szülőkön át, minden korosztálynak olyan olvasmány, amely nem csak a tudást mélyíti el, de segíti a hitben való felnőtté válást is. Sokak hitismereti fejlődése véget ért az elsőáldozásra és/vagy a bérmálásra való felkészítéssel, pedig a hitünk mélységeinek megismerése segít egy teljesebb, boldogabb életet élni. A hitbeli nagykorúság egy új világot nyit meg a személy számára. Lassan megérti, mit jelent hogy Ő általa, Ő vele és Ő benne élhetünk.

http://vaciegyhazmegye.hu/hitoktatas.html