Könyvtár

A KÖNYVTÁRRÓL RÖVIDEN

Több évtizeden át a régi óvoda épületében volt a községi könyvtár.
1994-ben elkészült az általános iskola új épülete, azóta a könyvtár itt a I. István Általános Iskolában működik. A 100 m2-es helység iskolai és községi könyvtári feladatokat egyaránt ellát.
A könyvtár fejlesztésében nagy előrelépéseket jelentettek a pályázatokon elnyert támogatások, valamint hogy 2008-ban csatlakoztunk a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által mozgókönyvtári ellátásban részesülő kistelepülésekhez.
A salgótarjáni kistérség által adott támogatásból új bútorzat, szőnyeg került a helyiségbe, eszközökkel, számítógépekkel, laptopokkal gazdagodott a könyvtár. A Takács Etele Alapítványtól pályázat útján elnyert összegből kötelező és ajánlott olvasmányokat, lexikonokat, szótárakat szereztünk be. A 2010-es TÁMOP Pályázat 10 új számítógépet jelentett, valamint lehetővé vált az intézmény akadálymentes megközelítése.

Élet a könyvtárban:

Rendszeresen tartunk könyvtári foglalkozásokat óvodáskortól kezdve. Író –olvasó találkozó, könyvbemutató, bemutató óra, kézműves foglalkozások, versenyek helyszínei is vagyunk.
Hagyományos programunk a költészetnapi versmondó verseny.

Könyvtárvezető pedagógus: Tóth Szilvia tanárnő

Nyitva tartás

Érvényes: 2018. szeptember 3-tól

Iskolai könyvtár Települési könyvtár
Hétfő 15:00-16:00
Kedd
Szerda 15:00-16:00
Csütörtök 14:00-16:00
Péntek
Szombat
Vasárnap

Szolgáltatásaink

  • kölcsönzés
  • helyben használat
  • internetezés
  • zenehallgatás
  • könyvtármozi